A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Adatkezelési tájékoztató
Termékek

Nyomatékkulcsok

A nyomatékkulcsok olyan szerszámok, amelyek lehetővé teszik, hogy a csavarokat és anyákat egy meghatározott nyomatékértékkel húzzuk meg. Ez segít megelőzni a rögzítőelemek, a csavarlyukak vagy betétek menetének károsodását, valamint az összeszerelési alkatrészek túlhúzását vagy alulhúzását. Sok alkalmazásban elengedhetetlen a helyes nyomaték alkalmazása a megfelelő működés biztosítása érdekében.

A nyomatékkulcsok típusai:

  1. Kattintós nyomatékkulcsok (Click Torque Wrenches): Ezek a leggyakoribb nyomatékkulcsok, amelyeket elsősorban az autóiparban és a mechanikai iparban használnak. A kívánt vagy maximális nyomatékértéket a markolat egy szakaszának elforgatásával állítják be, amely különböző nyomatékértékekkel van megjelölve. Amikor a megadott érték elérésre kerül, az eszköz hangos kattanó hangot ad ki, jelezve a felhasználónak, hogy a munka befejeződött.
  2. Sugár típusú nyomatékkulcsok (Beam Type Torque Wrenches): Ezek az eszközök mérőműszerek, amelyek egy olyan anyagból készülnek, amely hajlik, amikor nyomatékot alkalmaznak. A sugár típusú nyomatékkulcsoknak van egy másodlagos, kis sávja, amely nem részesül nyomatékban és nem mozdul el, amikor nyomatékot alkalmaznak.
  3. Elhajló sugár típusú nyomatékkulcsok (Deflecting Beam Torque Wrenches): Ezek az eszközök egy hajlító sugáron keresztül továbbítják a nyomatékot, ellentétben a tekercsrugóval, amelyet néhány másik nyomatékkulcsban találnak. Az elhajló sugár típusú nyomatékkulcsok egy csúszó skálát tartalmaznak, amelyet a kívánt nyomaték szintjére lehet beállítani. Amikor a kívánt nyomatékot alkalmazzák, az elhajló sugár érintkezik a csúszó skálával és lenyom egy gombot, amely hallható hangot ad ki és látható jelzést bocsát ki.
  4. Dial típusú nyomatékkulcsok (Dial Type Torque Wrenches): Ezek az eszközök egy analóg skálát tartalmaznak, amely megjeleníti az alkalmazott nyomaték mennyiségét. Egy precíziós mechanizmus nyom egy tolórudat, amikor nyomatékot alkalmaznak, amely viszont nyom egy mutatót az analóg skála jelzőjén.

A nyomatékkulcsok használatakor fontos, hogy csak a rögzítőelemek meghúzására használjuk őket, és soha ne a lazításra. A rögzítőelem eltávolításához szükséges nyomaték nagyobb lehet, mint a meghúzáshoz használt nyomaték.

Rendezés: