A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Adatkezelési tájékoztató
Menü

Aggregátor (Áramfejlesztő)

Aggregátorra (áramfejlesztőre) bármikor szükség lehet, ha éppen nem áll rendelkezésre a hálózati feszültség, vagy pedig ha általában rendelkezésre áll is, de valamilyen ok miatt "áramkimaradás" van az áramszolgáltatói hálózaton vagy meghirdettet áramszünet van. Háztartási célra az 1 fázisú aggregátorokat ajánljuk, hiszen otthon is a leggyakrabban használt háztartási gépeink mind egyfázisúak. Ipari környezetben, motorok működtetésére a 3 fázisú aggregátorok az ajánlottak. Fontos tudni, hogy a 3 fázisú aggregátorokat is lehet 1 fázisra használni, de lényegesen kisebb teljesítménnyel!

Az aggregátorok kimenete valamilyen módon feszültség stabilizálva van. A leggyakoribb stabilizálási módszer az AVR elektronika. A legtöbb szerszámgép működtetéséhez elegendő ez a stabilizálási technika. A "kényesebb" elektronikus berendezések ellátására a digitális, vagy más néven inverteres aggregátorokat ajánljuk. Ezek rendszerint kisebb méretben készülnek, kisebb kimeneti teljesítménnyel. Cserébe viszont nagyobb mobilizációt biztosítanak, könnyebbek, úgy néznek ki, mint egy bőrönd.

Az aggregátorok motorjai benzin-, vagy dieselmotorok. Az általunk forgalmazott benzinüzemű aggregátorok mind négyütemű motorral szereltek, tehát normál benzin szükséges a működtetésükhöz. Az autókhoz hasonlóan ezeknek a gépeknek a motorjába szükséges még motorolajat is tölteni. A termékleírásokban rendszerint megadjuk a szükséges olaj mennyiségét és típusát. A diesel motorú aggregátorok működtetésére gázolajra és motorolajra van szükség.

Az aggregátorok indítása rendszerint kézzel, kézi berántással, vagy indítómotorral történik. Általában elmondható, hogy indítómotorral a nagyobb teljesítményű áramfejlesztőket látják el. Ilyenkor egy kulcs elfordításával indítható az aggregátor. Ezek rendszerint kicsit drágábbak is. Egyes gyártmányú (Pl. Heron) aggregátorokhoz gyárilag adják az indítóakkumulátort is. 

A nagyobb áramfejlesztők nagyobb tömegűek is, ami akár elérheti a 100 kg-t is. Éppen ezért ezeket a gépeket gumírozott kerekekkel szerelik a könnyebb mozgatás végett. Extraként a gépeken megjelenik a benzinszint jelző, 12 V-os egyenáramú kimenet, vagy éppen az üzemóraszámláló, gyártmánytól függően.

A Güdebolt webáruházban egy és háromfázisú benzin és dieselmotoros aggregátorokat maximum 8000 kVA-ig találhatók meg kínálatunkban.

Gyártó: Hecht
187.990 Ft
Cikkszám: HECHTGG3300
1 db raktáron
Gyártó: Hecht
249.900 Ft
Cikkszám: HECHTIG2201
1 db raktáron